Trenerica: V. ass. mr. iur. Amina Hasanica

 

Opis takmičenja i postignuti rezultati:

Pre-Moot je pripremno takmičenje za Svjetsko takmičenje iz međunarodne trgovačke arbitraže. Pravni fakultet Univerziteta u Zenici se pridružio svjetskim pravnim fakultetima koji organiziraju pripremna takmičenja za ovo prestižno svjetsko takmičenje.

U okviru Zenica Pre Moot održan je trening na kojem su učestvovali timovi iz Njemačke, Kosova, Saudijske Arabije, Gruzije, Azerbejdžana i BiH. Ovaj pripremni trening realizirao se u saradnji sa dugogodišnjim partnerima CLDP (Commercial Law Development Programe), te udruženjem Arbitri, kao i uz pomoć GIZ-a, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH i Američke trgovačke komore BiH. Ovo pripremno takmičenje rezultat je kvalitetnog rada na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici kao i posvećenosti ovakvim događajima koji su usmjereni ka razvijanju vještina potrebnih budućim pravnicima. Na Zenica Pre Moot učešće su uzeli timovi iz Njemačke, Saudijske Arabije, Gruzije, Azerbejdžana, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Kosova i BiH. Tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici predstavljale su takmičarke Zerina Spahić, Emina Hrnjić I Nirvana Jašarević.

Partneri Pravnog fakulteta u Zenici u organizaciji navedenih događaja bili su: CLDP (Program američke vlade za razvoj trgovačkog prava), Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Američka trgovačka komora u BiH, Udruženje Arbitri, GIZ (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju), ELSA Zenica i kompanija Eastern Mininig d.o.o.