Dana 30.03.2022. je na Pravnom fakultetu održano Univerzitetsko debatno takmičenje u organizaciji ELSA Zenica, uz podršku Pravnog fakulteta i uz finansijsku podršku Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona.

U uvodnom dijelu takmičenja prisutnima su se obratili prof.dr.sc. Spahija Kozlić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, prof.dr.sc. Enes Bikić, prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Zenici, prof.dr.sc. Aida Mulalić, prodekanesa za nastavu i studentska pitanja Pravnog fakulteta te Aida Rihić, predsjednica ELSA Zenica.

Učešće na takmičenju uzeli su tim Ekonomskog fakulteta, tim Filozofskog fakulteta i tim Pravnog fakulteta. Pobjednik Univerzitetskog debatnog takmičenja je tim Filozofskog fakulteta. Čestitamo pobjedničkom timu i njihovom treneru ali i ostalim timovima  kao i njihovim trenerima na učešću i postignutim rezultatima.

Zahvaljujemo se organizacionom timu ovog projekta kojeg su činile članice Upravnog odbora ELSA Zenica, studentice Lejla Komarac, Amila Sivro, Zerina Polimac, Amila Pivić i Aida Rihić i naša viša asistentica mr.iur. Lejla Zilić-Čurić, na sjajnog organizaciji ovako važnog akademskog događaja.

Također, posebno se zahvaljujemo učenicima i učenicama Katoličkog školskog centra “Sveti Pavao” u Zenici što su svojim prisustvom uveličali ovaj akademski događaj.