Dana 07.11.2023. godine u multimedijalnoj sali Pravnog fakulteta u Zenici upriličeno je predstavljanje projekta “Akademija pravničkih vještina”.

Projekat implementira Evropsko udruženje studenata prava Zenica uz finansijsku podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Akademija pravničkih vještina kroz niz edukativnih radionica i predavanja ima za cilj podučiti studente prava određene vještine kako bi mogli na što kvalitetniji i uspješniji način obavljati poslove.

Kroz projekat učesnici će imati priliku steći nova znanja kao što su: kako na kvalitetan način pronaći relevantne pravne izvore, kreiranje pravne argumentacije, nove vještine usmenog izlaganja, uz savladavanje treme i straha kako bi otkrili i ostvarili svoj puni potencijal.

 ELSA Zenica je organizacija posvećena omogućavanju prilika za studente i studentice da razvijaju svoja znanja, te nas raduje činjenica da su kapaciteti učesnika za ovaj projekat koji već po drugi put implementiramo  popunjeni, kao i podrška Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici konstruktivnim idejama naših studenata.