POZIV ZA UČEŠĆE U PROGRAMU

Udruženje „PRAVNIK“ i UNDP Bosne i Hercegovine, uz podršku Evropske Unije, s ponosom najavljuju

 

TREĆAŠKOLA TRANZICIONE PRAVDE U BOSNI I HERCEGOVINI

 

SARAJEVO, 12. – 19. APRIL 2024. godine

Udruženje „PRAVNIK“ zajedno sa UNDP-om Bosne i Hercegovine, uz podršku Evropske Unije, organizira edukaciju o tranzicionoj pravdi za mlade osobe kroz Školu tranzicione pravde na temu „Uloga tranzicijske pravde u obnovi ljudskih prava i vladavine prava u postkonfliktinim društvima” u periodu 12 – 19. april 2024. godine.
Aktivnost se realizuje uz pomoć projekta „Podrška Evropske unije izgradnji povjerenja na Zapadnom Balkanu” koji finansira Europska unija, a koju provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija.

Poziv za prijavu otvoren je
od 15. februara do 15. marta 2024. godine.​Prijavi se

GDJE

SARAJEVO, Bosna i Hercegovina
Smještaj za sve učesnike je planiran u dvokrevetnim sobama u jednom od hotela u Sarajevu.

ZAŠTO

  • Osnažiti buduće donosioce odluka da uspostave vladavinu prava i sistem ljudskih prava u zemljama u tranziciji.
  • Proširiti teorijske i praktične vještine učesnika.
  • Utjecati na promjene u našoj zemlji prema održivosti vladavine prava i poštivanju ljudskih prava.
PREDNOSTI

Program omogućava prijave do 25 studenata  dodiplomskih, postdiplomskih i doktorskih studija prava i srodnih disciplina (mlađih od 30 godina). Sva predavanja će biti na jednom od službenih jezika koji su u upotrebi u Bosni i Hercegovini. Prevoz za sve izabrane učesnike Škole je obezbijeđen od strane organizatora.

Poziv za prijavu na ovaj program otvoren je od 15. februara do 15. marta 2024. godine. Prijavni obrazac je dostupan na na našoj web stranici www.pravnik-online.infoonline formi, a prijavu treba poslati najkasnije do 23:59 sati 15. marta 2024. godine putem on-line prijavnog obrasca.

Samo prijave poslana na jednom od službenih jezika u BiH bit će uzeta u razmatranje. Uspješni kandidati bit će obaviješteni najkasnije do 25. marta 2024. godine.

Više o programu
Ovaj poziv je proizveden uz pomoć projekta Podrška EU izgradnji povjerenja na Zapadnom Balkanu, koji finansira Evropska unija a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Sadržaj ovog poziva je isključiva odgovornost Udruženja „Pravnik“ i ne odražava nužno stavove Evropske unije niti UNDP-a.