Naučni skupovi

STUDENT LAW PRACTICUM KLINIKA
 

Na Pravnome fakultetu je organizirana Student Law Practicum Klinika: Vještine zastupanja u krivičnom postupku, 2020-2021, u saradnji s National Center for State Courts, Ured u BiH. Ispred Pravnoga koordinatori projekta su prof. dr. Nezir Pivić i doc. dr. Enis Omerović.

 
WEBINAR „BOSNA I HERCEGOVINA I PRAVO MORA“
 

Dana 14. oktobra 2020. u organizaciji Pravnog fakulteta u Zenici uz suradnju Pomorskog društva Bosne i Hercegovine održan je webinar na temu: Bosna i Hercegovina i pravo mora. Uvodničar je bio doc. dr. Enis Omerović, moderatorica prof. dr. Larisa Velić, a panelisti: prof. dr. Anis Bajrektarević, dr. Izet Bajrambašić, prof. dr. Muriz Spahić, mr. Nedžad Ajanović i prof. dr. Munir Jahić. 

 
MEĐUNARODNA KONFERENCIJA IZ ARBITRAŽNOG PRAVA - „ARBITRAŽA U BIH – DOMAĆA I KOMPARATIVNA ISKUSTVA“
 

Pravni fakultet Univerziteta u Zenici i Arbitražni sud pri Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovini organizirali su međunarodnu konferenciju na temu: „Arbitraža u BiH – domaća i komparativna iskustva“. Cilj konferencije bio je promocija domaće arbitraže i Arbitražnog suda pri Vanjsko-trgovinskoj komori BiH, te naučna i stručna rasprava o aktuelnim temama iz arbitražnog prava. Konferencija se organizirala povodom uspjeha Vis moot tima Pravnoga fakulteta u Zenici u 2018., kada je prošao među najboljih 16 timova na svjetskom Vis moot takmičenju iz arbitražnog prava u Beču.

 
„MEĐUDRŽAVNI ODNOSI I RJEŠAVANJE MEĐUNARODNIH SPOROVA U VEZI VLASNIČKIH PRAVA, PRAVA MORA I GRANICA.“
 

Pravni fakultet Univerziteta u Zenici u saradnji s Pravobranilaštvom Bosne i Hercegovine organizirao je međunarodnu naučnu konferenciju na temu „Međudržavni odnosi i rješavanje međunarodnih sporova u vezi vlasničkih prava, prava mora i granica.“ Konferencija je održana 15. i 16. aprila 2019. u prostorijama Pravnoga fakulteta Univerziteta u Zenici.

 
"MA ŠTA JE TO MOOT COURT?"
 

Dana 25. aprila 2019. na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici, u organizaciji Europskoga udruženja studenata prava (ELSA Zenica), u saradnji s Asocijacijom studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, održana je edukativna radionica pod nazivom "Ma šta je to Moot Court?"

 

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća >>

Untitled Document