Aktuelnosti


05.04.2017.

HISTORIJSKI USPJEH STUDENATA PRAVNOG FAKULTETA U ZENICI NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU U BEOGRADU
 

Na međunarodnom VIS pre-moot takmičenju u Beogradu na kojem je učestvovalo 80 timova iz cijelog svijeta, uključujući timove iz Brazila, SAD-a, Kine, Rusije, Njemačke itd, studenti Pravnog fakulteta u Zenici osvojili su historijsko peto mjesto.

 
03.04.2017.

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA U ZENICI NA TAKMIČENJU U BEOGRADU
 

Na međunarodnom takmičenju sa preko 80 timova iz cijelog svijeta koje se iz međunarodne arbitraže održalo u Beogradu od 31.03.-02.04.2017. po treći put zaredom učestvovali su i studenti Pravnog fakulteta u Zenici. Arnela Maglić, Igor Rimac, Zerina Spahić i Anela Šaran čine Vis moot tim Pravnog fakulteta u Zenici, koji je nakon takmičenja u Mostaru i Sofiji, i u Beogradu predstavio Pravni fakultet u Zenici u najboljem svijetlu.

 
15.03.2017.

ODRŽANO DRUGO KANTONALNO DEBATNO TAKMIČENJE NA PRAVNOM FAKULTETU
 

Na pravnom fakultetu je 11. marta održano Drugo kantonalno debatno takmičenje povodom obilježavanja Dana nezavinosti Bosne i Hercegovine u organizaciji Mreže vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona, nevladine organizcije Zora iz Zenice i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ovog kantona.

 
14.03.2017.

NA PRAVNOM FAKULTETU U ZENICI POČELA DRUGA GODINA JEDINOG JEAN MONNET PREDMETA U BIH
 

U multimedijalnoj sali Pravnog fakulteta u Zenici, 7. i 14. marta 2017., održana su uvodna predavanja iz jedinog Jean Monnet predmeta na Pravnim fakultetima u BiH, finansiranog od strane Evropske komisije.

 
13.03.2017.

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA U ZENICI NA VIS PRE-MOOT TAKMIČENJU U SOFIJI
 

Vis moot tim Pravnog fakulteta u Zenici u sastavu Arnela Maglić, Zerina Spahić, Igor Rimac i Anela Šaran učestovali su od 10.-12.3. 2017. na pre-moot takmičenju u Sofiji.

 
10.03.2017.

OTVOREN POZIV ZA DODJELU STIPENDIJA ''STIPENDIUM HUNGARICUM''
 

Potpisivanje  Programa obrazovne i kulturne saradnje između Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva ljudskih resursa Mađarske 2017 -2019  definisan je plan obrazovne i kulture saradnje BiH i Mađarske.

 
06.03.2017.

ODRŽAN TREĆI OKRUGLI STO DOKTORANATA PRAVNOG FAKULTETA UNIVERZITETA U ZENICI
 

U saradnji sa njemačkog Fondacijom za međunarodnu pravnu saradnju (IRZ), dana 04.03.2017. godine, održan je treći okrugli sto doktoranata u potpunosti posvećen pisanju prvog velikog naučnog rada.

 
25.02.2017.

STUDENTI VIS MOOT TIMA PRAVNOG FAKULTETA U ZENICI NA PRIPREMNOM TAKMIČENJU U MOSTARU
 

Studenti Pravnog fakulteta u Zenici, od 17-19. februara, boravili su na pripremnom takmičenju za najveće svjetsko takmičenje Vis moot, u Mostaru, gdje su prošli dvodnevni trening prezentacijskih vještina a nakon toga su učestvovali u pripremnom turniru na koje su osvojili drugo mjesto.

 
24.02.2017.

NARATIVI I POLITIČKA ISTINA U KONTEKSTU HUMANISTIKE
 

U vremenu u kom je filozofsko insistiranje na pojmu istine prestalo da bude preokupacija mišlјenja i u kom je svaka faktografija postala zdenac međusobno nepovezanih činjenica koje nam stoje na raspolaganju da ih kombinujemo u narative prilagođene dnevnim potrebama, jedina istina o kojoj još možemo diskutovati jeste ona politička.

Svjedoci smo svakodnevnog građenja medijskih narativa o slobodi, demokratiji, pravdi i jednakosti, koji u zavisnosti od političkog izvora iz kojeg se plasiraju stvaraju međusobno suprotstavlјene „istine“, bilo da su u pitanju izvještaji sa ratišta, političke analize izbora, migrantska kriza, terorizam, ekonomske analize, radnički ili antiglobalistički protesti.

 
21.02.2017.

POZIV ZA RAZMJENU STUDENATA I AKADEMSKOG OSOBLJA U OKVIRU MEVLANA PROGRAMA RAZMJENE
 

Otvoren je poziv za razmjenu studenata i nastavnog osoblja u okviru Mevlana programa mobilnosti. Program je finansiran od strane Vlade Republike Turske a trenutno je otvoren poziv za aplikacije za Trakya Univerzitet u Edirneu, Univerzitet u Ankari, Ondokuz Mayis Univerzitet u Samsunu i Duzce Univerzitet u Duzceu.

Liste fakulteta na koje studenti i nastavno osoblje Univerziteta u Zenici mogu aplicirati: Trakya Univerzitet - ovdje. Krajnji rok za apliciranje je 24.02.2017.god.

 

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 16 Sljedeća >>

Untitled Document