Aktuelnosti


17.02.2016.

KONKURS ZA STIPENDIJE ZA UČENJE NJEMAČKOG JEZIKA - BAYHOST
 

Bayhost raspisuje konkurs za stipendije za učenje njemačkog jezika na univerzitetima u Bavarskoj. Mogu se prijaviti kandidati iz Bosne i Hercegovine (studenti i doktoranti) koji poznaju njemački jezik najmanje na nivou A2. Rok prijave je 04. april 2016.
Više informacija se može pogledati ovdje!

 
10.02.2016.

LAWYR - OPEN CALL FOR SUBMISSIONS
 

„Lawyr“ poziva studente pravnih fakulteta iz Srednje i Istočne Evrope da do 31. marta 2016. pošalju svoje članke za 11. izdanje istoimenog časopisa na e-mail adresu: editors@lawyr.it.

Ako ste upisani na univerzitet (bez obzira na koji ciklus), možete dostaviti neograničen broj pravnih radova o temi koju odabere, a koju možemo uključiti u naše sekcije s domaćim fokusom, međunarodnim fokusom ili refleksije.

Također je potrebno dostaviti i spisak korištene bibliografije, kontakt podatke, fotografiju i kratak opis vašeg studija.

Radovi treba da imaju od 1350 do 2500 riječi.

Za više informacija pogledati ovdje!

 
07.02.2016.

POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI U OBLASTI ZAPOŠLJAVANJA
 

U srijedu, 3. februara 2016. godine, prof. dr. Dževad Zečić, rektor Univerziteta u Zenici i Senaid Begić, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona, su u prisustvu prof. dr. Enesa Bikića, dekana Pravnog fakulteta i doc. dr. Alaudina Brkića, dekana Ekonomskog fakulteta zaključili Protokol o saradnji sa ciljem razvijanja uzajamne saradnje učešćem u javnim programima zapošljavanja mladih nezaposlenih osoba bez radnog iskustva u Federaciji BiH i Zeničko-dobojskom kantonu.

 
07.02.2016.

STIPENDIUM HUNGARICUM, 2016/2017
 

Otvoren je poziv za dostavljanje prijava za mađarske stipendije u okviru Stipendium Hungaricum Scholarship Programme koji je namijenjen gostujućim studentima I,II i III ciklusa studija. U pozivu se navodi da je ove godine dotupno oko 3000 stipendija za studente iz više od 40 zemalja svijeta, uz mogućnost apliciranja i za jednogodišnje pripreme ili specijalističke kurseve.

Podnošenje aplikacija se vrši  isključivo online, putem linka koji je objavljen na www.stipendiumhungaricum.hu ili www.tka.hu.

Rok za dostavljanje aplikacija je 01.03.2016. godine.

 
05.02.2016.

STUDIJSKI BORAVAK U VELIKOJ BRITANIJI - THE BRITISH SCHOLARSHIP TRUST
 

Britanski odbor „The British Scholarship Trust" (BST) pruža mogućnost mladim stručnjacima iz Bosne i Hercegovine da provedu kratak studijski boravak u Velikoj Britaniji.

BST obavještava da će i za akademsku 2016/2017. godini dodijeliti stipendije kandidatima iz Bosne i Hercegovine, a preduvjeti za kandidiranje su:

  • manje od 30 godina starosti i
  • u većini slučajeva, studiranje na postdiplomskim programima u Bosni i Hercegovini.

 
02.02.2016.

VISOKA LJETNA ŠKOLA UNIVERZITETA U BEČU - Summer School
 

Program Summer School kojeg svake godine organizira Visoka ljetna škola Univerziteta u Beču  je pogodan za studente i akademike iz cijelog svijeta. Ovaj međunarodni ljetni program univie: summer school for International and European Studies 2016 se održava u periodu od 16. jula do 13. augusta 2016. godine.

Četverosedmični program nudi kvalitetne tečajeve Europskih studija i tečaj Austrian Arbitration Academy u prijepodnevnim te tečaj njemačkog jezika u poslijepodnevnim satima. Tečajevi Europskih studija se održavaju na engleskom jeziku i bave se političkim, privrednim, pravnim, povijesnim i kulturnim aspektima razvoja Europe i Europske unije.

 
22.01.2016.

PROJEKT „GREEN TECH“ U SKLOPU PROGRAMA „ERASMUS MUNDUS“
 

Otvoren novi program mobilnosti – „The 2nd GreenTech WB Call for applications“ (rok za prijave je 25. mart 2016.)

Sve ponude koje su dostupne u okviru ovog poziva objavljene su na stranici http://green-tech-wb.uvigo.es/mobility-offer

Osobe koje su zainteresirane za grant najprije treba da se prijave na društvenu mrežu „Erasmus Mundus GreenTech-WB Social Network“ i zatraže članstvo u grupi „Applicants“: http://social-green-tech-wb.uvigo.es.

 
22.01.2016.

STIPENDIJE MINISTARSTVA OBRAZOVANJA, NAUKE, KULTURE I SPORTA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA AKADEMSKU 2016/2017. GODINU
 

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine dostavilo nam je informaciju da je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i sport Republike Slovenije, posredstvom Ambasade Bosne i Hercegovine u Ljubljani, obavijestilo da je u skladu s čl. 3. Protokola između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Slovenije o saradnji u oblasti obrazovanja (potpisan 25.07.2013. godine), u okviru Centra za mobilnost i evropske programe obrazovanja i osposobljavanja Republike Slovenije (CMEPIUS) za akademsku 2016/2017. godinu, za državljane Bosne i Hercegovine na raspolaganju 18 mjesečnih stipendija za studijskousavršavanje na visokoškolskim ustanovama u Sloveniji.

 
16.12.2015.

PRVI JEAN MONNET PREDMET NA UNIVERZITETU U ZENICI
 

U okviru Jean Monnet poziva za projekte 2015. godine prvi put je uspješno ocijenjen projekat za uvođenje izbornog Jean Monnet predmeta na nekom Pravnom fakultetu u Bosni i Hercegovini, te prvi put na Univerzitetu u Zenici. Riječ je o izbornom predmetu „Tržišne slobode i ljudska prava u EU“ (Market Freedoms and Human Rights in the EU). Predmet će se održavati u ljetnom semestru na trećoj godini studija Pravnog fakulteta, a namijenjen je  svim zainteresovanim studentima treće godine sa svih fakulteta Univerziteta u Zenici, kao i predstavnicima nevladinih organizacija koji će biti pozivani na gostujuća predavanja u okviru predmeta.

 

<< Prethodna ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Sljedeća >>

Untitled Document