Aktuelnosti


11.04.2016.

FEDERALNI PREMIJER POSJETIO PRAVNI I EKONOMSKI FAKULTET
 

U petak, 8. aprila premijer Federacije BiH Fadil Novalić boravio je u posjeti Pravnom i Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici. Premijera su primili rektor Univerziteta u Zenici prof. dr sc. Dževad Zečić i dekan Pravnog fakulteta prof. dr sc. Enes Bikić sa saradnicima.

 
07.04.2016.

PREMIJER FEDERACIJE BiH, GDIN. FADIL NOVALIĆ NA PRAVNOM I EKONOMSKOM FAKULTETU
 

Premijer FBiH gdin. Fadil Novalić održat će predavanje za studente Pravnog i Ekonomskog fakulteta na temu “Reformska ekonomska agenda” u petak, 08. aprila 2016. godine u terminu od 15:30-17:00 sati.

 

 
06.04.2016.

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA POSJETILI SUD BIH
 

U okviru projekta „Mreža podrške Sudu BiH”  u saradnji sa Helsinškim odborom za ljudska prava RS studenti treće godine Pravnog fakulteta su 04. aprila 2016. posjetili Sud BiH.

U okviru posjete Sudu Bosne i Hercegovine studenti su imali priliku razgovarati sa predstavnicima Pravnog odjeljenja i Odjeljenja za podršku svjedocima.  Studenti su, također, imali priliku pogledati snimak sa ročišta održanog pred Odjelom I za ratne zločine.

 
06.04.2016.

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE NA PRVOJ “EXCELLENCE ACADEMY” U BOSNI HERCEGOVINI POD POKROVITELJSTVOM MEĐUNARODNOG OLIMPIJSKOG KOMITETA
 

Excellence Academy uključuje:

  • Učenje i razgovor sa vrhunskim predavačima i uspješnim pojedincima
  • Učenje o pojmu pluralnog društva Bosne i Hercegovine kao svjetske paradigme pluralnosti
  • Saznanja o uticaju sporta na društvo i razvoj identiteta
  • Edukovanje alatima ‘life and skills development’-a za usmjeravanje i korištenje ličnih talenata
  • Iskustvo govora pred publikom, kamerama
  • Team Building aktivnosti - Okrugli sto o potrebnim budućim koracima za širenje pozitivnih promjena kod mladih u BiH društvu (Pitanje odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine)...

 
03.04.2016.

SEMINAR ISO 9001:2015 - SISTEMI UPRAVLJANJA KVALITETOM
 

U srijedu, 6. aprila 2016. godine, s početkom u 13:00 sati, na Politehničkom fakultetu u Zenici održat će se seminar ISO 9001:2015 - Sistemi upravljanja kvalitetom. Predavač na seminaru je međunarodni konsultant, prof.dr. Paulo Baptista iz Portugala.

Profesor Baptista je vanredni profesor na Universidade Lusófona do Porto, na odsjeku Inženjerstvo zaštite okoliša, direktor konsultanstke kuće Paulo & Beatriz - Consultores Associados i tehnički auditor za portugalsko certifikacijsko tijelo (APCER).

 
01.04.2016.

ODBRANA MAGISTARSKOG RADA
 

Hana Ahmetspahić je 30. marta 2016. godine uspješno odbranila magistarski rad na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici pod naslovom „Pravni položaj žene u rimskom pravu“ pred Komisijom koju su činili: doc. dr. sc. Maša Alijević, predsjednica Komisije, prof. dr. sc. Dževad Drino, mentor i član, doc. dr. sc. Spahija Kozlić, komentor i član i prof.dr.sc. Tarik Haverić, član te stekla akademsko zvanje magistra prava.

 
28.03.2016.

PRAVNI FAKULTET UČESTVOVAO NA SAJMU SREDNJIH ŠKOLA I FAKULTETA U TEŠNJU
 

U Tešnju je održan treći po redu Sajam srednjih škola i fakulteta. Organizator sajma je bila Općina Tešanj u saradnji sa srednjim školama na području Tešnja. Ove godine na Sajmu je učestvovalo 8 srednjih škola i 22 fakulteta iz Sarajeva, Banja Luke, Zenice i drugih gradova.

Učenici, njih oko 1.300 sa područja općine Tešanj, ali i susjednih općina, imali su priliku prisustvovati sajamskoj prezentaciji škola i fakulteta sa prostora cijele Bosne i Hercegovine. Na ovaj način želi se omogućiti mladim ljudima, maturantima osnovnih i srednjih škola, lakši izbor srednje škole ili fakulteta.

 
22.03.2016.

PREZENTACIJA STIPENDIJSKIH PROGRAMA VLADE SAD-a
 

Pozivaju se studenti i uposlenici Univerziteta u Zenici da prisustvuju prezenatciji stipendijskih programa koje nudi Vlada SAD-a. Programe stipendiranja će predstaviti  predstavnici Ambasade SAD u BiH, Elizabeta Delalić, Stručni saradnik za obrazovanje i kulturu, Adriana O’Flanagan, koordinatorka za akademske razmjene  i  Aleksandra Popović, savjetnica za studente ispred Education USA te Americkog vijeca, u petak, 25.03.2016.godine u 10:00 h u sali 10 na Fakultetu za metalurgiju i materijale.

Prisutnima će biti predstavljene stipendije Vlade SAD-a, kao i uslovi i način aplikacije.

Ukoliko želite saznati više o mogućnostima dobijanja stipendije i načinu apliciranja, pozivamo vas da iskoriste priliku i u direktnom razgovoru dobijete odgovore na vaša pitanja vezana za studiranje u SAD-u.

 
18.03.2016.

PREZENTACIJA EUROPSKIH PROGRAMA ZA MLADE- EU INFO CENTAR BIH
 

Pozivamo studente i uposlenike Univerziteta u Zenici da prisustvuju prezentaciji europskih programa za mlade koju će održati predstavnici EU Info centra u BiH, 21.03.2016. godine u Sali broj 1 na Ekonomskom fakultetu s početkom u 11:00 h.

Kroz prezantaciju i diskusiju na temu europskih pograma za mlade studenti će imati priliku da na neposredan način čuju iskustva svojih vršnjaka koji su učestvovali u Erasmus i drugim programima, te dobiju dodatne informacije o mogućnostima za učešće u programima koje finansiraju Europska unija, vlade zemalja članica EU i drugi.

EU info centar u Bosni i Hercegovini projekt je Delegacije Europske unije koji pruža informacije o Europskoj uniji, njezinim institucijama i politikama, odnosima između BiH i EU, te procesu integracije BiH u EU.

 
15.03.2016.

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA U ZENICI NA VIS MOOT TAKMIČENJU U BEOGRADU
 

Studenti Pravnog fakulteta u Zenici od 11. do 13. marta 2016. drugu godinu zaredom učestvovali su na prestižnom VIS pre-moot takmičenju u Beogradu.

Takmičilo se preko 70 timova iz cijelog svijeta, a takmičenje se bazira na simulaciji arbitražnog suđenja na temelju Bečke konvencije o međunarodnoj prodaji robe. Ispred zeničkog Pravnog fakulteta učestvovali su Selma Hečimović, Marin Rašić, Igor Rimac i Demirel Delić, a cjelokupno suđenje odvija se na engleskom jeziku. 

 

<< Prethodna ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Sljedeća >>

Untitled Document