Aktuelnosti


08.06.2017.

POZIV ZA DOSTAVU PRIJAVA ZA UČEŠĆE NA OSCE-OVOJ VANPROGRAMSKOJ RADIONICI NA TEMU: „MEĐUNARODNO KAZNENO PRAVO I TRANZICIJSKA PRAVDA“
 

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini organizuje vannastavnu Radionicu o međunarodnom kaznenom pravu i tranzicijskoj pravdi. Radionica je osmišljena kao napredni program obuke, zasnovan na vještinama, za studente starijih godina pravnih fakulteta, kao i fakulteta kriminalistike i kriminologije na BiH univerzitetima.

 
08.06.2017.

"PROCESUIRANJE PREDMETA SEKSUALNOGA NASILJA U KONFLIKTU I PRAVO NA KOMPENZACIJU PRED SUDOVIMA"
 

U cilju podizanja svijesti o važnosti sprečavanja seksualnog nasilja u konfliktu, Misija OSCE-a u BIH obiljezava: Medjunarodni dan eliminacije seksualnoga nasilja u konfliktu

 
08.06.2017.

UČEŠĆE STUDENATA PRAVNOG FAKULTETA NA SEMINARU „MLADI I SIGURNOST"
 

U periodu od 21. 05. do 26. 05. 2017. godine, OSCE je organizovao seminar zajedno sa Ministarstvom sigurnosti Bosne i Hercegovine.
Program seminara podrazumijevao je posjete različitim instititucijama koje se bave pitanjima sigurnosti i sigurnosne politike u Bosni i Hercegovini. Na seminaru pravo učešća imali su studenti/ce sigurnosnih studija, pravnih studija kao i medijskih studija, filozofskih studija, a sve u cilju shvatanja povezanosti ovih struka kroz sigurnosna pitanja, i sigurnosnu politiku.

 
24.05.2017.

PRAVNI FAKULTET UNZE DOSTOJANSTVENO PREDSTAVIO BIH NA INTERNACIONALNOM TAKMIČENJU U HAGU
 

Protekle sedmice, od 14. do 19. maja, održano je ICC Moot Court Competiton takmičenje u simuliranom suđenju iz oblasti međunarodnog krivičnog prava u svjetskom gradu pravde Den Haagu. Takmičarski tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici činili su mentori: doc. dr. sc. Nezir Pivić i dr. sc. Enis Omerović, te pet studenata/ica: Azem Ahmić (III godina), Amina Pivić (IV godina), Adi Delić (master student), Mirza Imamović (III godina) i Nataša Bilić (IV godina).

 
11.05.2017.

SNJEŽANA VRHOVAC USPJEŠNO ODBRANILA MAGISTARSKI RAD
 

Snježana Vrhovac  je 09. maja 2017. godine uspješno odbranila magistarski rad na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici pod naslovom „Fiskalne politike zemalja članica EU i potrebe njihove harmonizacije“ pred Komisijom koju su činili: doc.dr.sc. Maša Alijević, predsjednica Komisije, prof. dr. sc. Halid Kurtović, mentor i član, doc. dr. sc. Aida Mulalić, komentor i član i prof.dr.sc. Tarik Haverić, član te stekla akademsko zvanje magistra prava.

 
04.05.2017.

POSJETA STUDENATA PRAVNOG FAKULTETA KAZNENOPOPRAVNOM ZAVODU ZATVORENOG TIPA ZENICA
 

Dana 26.04.2017. godine organizovana je posjeta studenata IV godine Pravnog fakulteta Kaznenopopravnom zavodu zatvorenog tipa u Zenici, kao dio jedne lijepe saradnje koju naš fakultet ostvaruje sa navedenom ustanovom. Tokom posjete studenti su imali priliku vidjeti unutrašnjost trenutno najvećeg Kaznenopopravnog zavoda u Bosni i Hercegovini.

 
04.05.2017.

CALL FOR THE RESEARCH STAY FOR YOUNG ACADEMICS/DEADLINE 22 OF MAY 2017
 

This call is opened for all interested parties and now is opened to young academics (max. 3 years after they finished their PhD). There are 3 more places for faculties represented by SEELS available which we hope we can fill in. In case you have no one to apply or in case there are no submissions after the 22 of May the remaining places will be redistributed to the other applicants who are currently on the waiting list.

 

 
03.05.2017.

PRAVNA KLINIKA „PRAVDA ZA DJECU“
 

Pravna klinika „Pravda za djecu“ (Kliničko obrazovanje pravnika za studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici) biti će implementirana tokom maja 2017. godine na Pravnom fakultetu u Zenici.

Prijave za zainteresovane studente/ice do 09. maja 2017! 

Nakon uspješno završenog pohađanja Pravne klinike polaznicima će biti dodjeljeni certifikati. 

Za više detalja pogledati ovdje!

 
14.04.2017.

REZULTATI STUDENATA PRAVNOG FAKULTETA U ZENICI NA VIS MOOT TAKMIČENJU U BEČU- PUNA STIPENDIJA ZA MAGISTARSKI U PITSBURGU, PONUDE ZA ZAPOSLENJE U PRESTIŽNIM KANCELARIJAMA I PREDUZEĆIMA
 

Studenti Pravnog fakulteta u Zenici treći put zaredom učestvovali su na najvećem svjetskom studentskom takmičenju pravnika. Ove godine Anala Šaran, Arnela Maglić, Zerina Spahić i Igor Rimac otišli su u Beč nakon osvojenog sjajnog petog mjesta u Beogradu, tako da su izazvali veliku pažnju suparničkih timova iz cijelog svijeta koji su ih dolazili promatrati, preuzimati ideje i prilagođavati sopstveni govor.

 
13.04.2017.

SUMMER SCHOOL INTERNATIONAL ECONOMIC LAW EUROPA-INSTITUT SAARLAND UNIVERSITY
 

Prijava za ljetnu školu u Njemačkoj, dvije sedmice, svi troškovi pokriveni u okviru SEELS Mreže.

Za više detalja pogledati ovdje!

 

<< Prethodna ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 30 ... Sljedeća >>

Untitled Document