Aktuelnosti


16.05.2019.

POTPISISAN MEMORANDUM O SARADNJI NA REALIZACIJI PROJEKTA „MONITORING PROCESUIRANJA KORUPCIJE I PRUŽANJE PRAVNE POMOĆI“ IZMEĐU PRAVNOG FAKULTETA I TRANCPARENCY INTERNTIONAL BOSNA I HERCEGOVINA
 

Danas je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici upriličeno potpisivanje Memoranduma o saradnji na Realizaciji projekta „Monitoring procesuiranja korupcije i pružanje pravne pomoći“ između Pravnog fakulteta i Trancparency Interntional Bosna i Hercegovina. Memoradnum su potpisali prof.dr.sc. Enes Bikić, dekan Pravnog fakulteta i gosp. Peđa Đurasović, predstavnik Transparency International-a. 

 
16.05.2019.

POZIV ZA LJETNU ŠKOLU NA SAARLAND UNIVERSITY
 

29 June - 6 JULY 2019 EUROPA-INSTITUT, SAARLAND UNIVERSITY, GERMANY

 
15.05.2019.

HIFA-OIL NAGRADIO STUDENTE VIS MOOT TIMA S 5000 KM ZA IZUZETAN USPJEH
 
U okviru prijema studenata Vis moot kod premijera ZDK, Mirze Ganića, članovi tima, kao i treneri i uprava fakulteta imali su priliku da razgovaraju i s g. Izudinom Ahmetlićem, vlasnikom više kompanija kao što HIFA OIL,EUROMETALI, EUROROAL, LB GMBH EUROSTIL.

 
08.05.2019.

JAVNI POZIV STUDENTIMA PRAVNIH FAKULTETA ZA UČEŠĆE U PROGRAMU PRAĆENJA SUĐENJA SLUČAJEVA KORUPCIJE U BIH
 

Transparency International u BiH (TI BiH) poziva sve zainteresovane studente završnih godina Pravnih fakuleta da se prijave za učešće u projektu pod nazivom „Monitoring, Advocacy and Legal Advice Centre“ („Monitoring procesuiranja korupcije i pružanje pravne pomoći“).

 
08.05.2019.

POZIV ZA LJETNU ŠKOLU NA TEMU: "CURRENT CHALLENGES IN HUMAN RIGHTS PROTECTION”
 

Ljetna škola će biti organizovana u periodu od 29.06. do 06.07. na Univerzitetu u Saarlandu. Škola je namijenjena za studente postdiplomskog studija, a krajnji rok za prijevu je 19.5.2019. godine.

Detaljnije informacije kao i obrazac prijave su dostupni na linku ispod:

http://www.see-eu-cluster.eu/summer-school-on-current-challenges-in-human-rights-protection/

 
01.05.2019.

JAVNI POZIV ZA ODABIR PROGRAMA/PROJEKTA PODRŠKA OBAVLJANJU STUDENTSKE PRAKSE U INOSTRANSTVU KOJI ĆE SE SU/FINANSIRATI IZ SREDSTAVA FONDACIJE ZA MOBILNOST STUDENATA I NASTAVNIKA FEDERACIJE BIH U 2019. GODINI
 

Za detalje Javnog poziva pogledati ovdje!

 
28.04.2019.

IN MEMORIAM: SALIH JALIMAM
 

Salih Jalimam, bosanskohercegovački i zenički historičar, dugogodišnji profesor UNZE, preminuo je večeras u Sarajevu, nakon kratke i teške bolesti.
 

 
26.04.2019.

KONKURS ZA STUDENTE UNIVERZITETA U ZENICI ZA MOBILNOST U AKADEMSKOJ GODINI 2019/2020. U OKVIRU PROGRAMA ERASMUS+ SURADNJA S PARTNERSKIM ZEMLJAMA KA107- UNIVERZITET U SAARLANDU, NJEMAČKA
 

Ured za međunarodnu saradnju Univerziteta u Zenici objavljuje Konkurs za prijavu studenata za razmjenu u zimskom semestru 2019/2020. godine u okviru Erasmus+programa za Univerzitet u Saarlandu, Njemačka. Studentima koji budu odabrani program obezbjeđuje mjesečnu stipendiju (između 750 i 850 eura) kao i naknadu za  putne troškove na osnovu proračuna na EC distance calculator.

Za više detalja pogledati ovdje!

 
25.04.2019.

2019 SSCT: "MIGRATION MANAGEMENT IN THE BALKANS: CHALLENGES AND OBSTACLES"
 

BSC Summer School on Critical Thinking Migration Management in the Balkans: Challenges and Obstacles offers an international and interdisciplinary approach in dealing with migrations, refugees and human rights. The program provides an emerging platform for emerging ideas, practices and policy options in the field of migration management. Students and practitioners will have the opportunity to learn and interact with experts and peers, and build lasting professional relationships. The innovative concept of this Summer school besides lectures, roundtable discussions, dynamic case studies, workshops, combines practical exercises and study visit to Salakovac migrant camp in Mostar. 

For more details look here!

 
22.04.2019.

STUDENTI I PROFESORI PRAVNOG FAKULTETA UNIVERZITETA U ZENICI UPRILIČILI SU SVEČANI DOČEK SVOG ARBITRAŽNOG TIMA KOJI JE S MOSKOVSKIM UNIVERZITETOM “LOMONOSOV” IZ RUSIJE PODIJELIO TREĆE MJESTO NA SVJETSKOM “VIS MOOT” TAKMIČENJU IZ MEĐUNARODNE TRGOVAČKE ARBITRAŽE, KOJE JE ZAVRŠENO U BEČU.
 

Studenti četvrte godine zeničkog fakulteta: Amina Hasanović, Ajna Mahmić, Emir Živčić i Ibrahim Palalija, koje su spremali i na takmičenje vodili treneri prof. dr. Zlatan Meškić, doc. dr. Ivana Grubešić i mr. sc. Arnel Maglić, ostvarili su do sada najbolji rezultat.

 

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... Sljedeća >>

Untitled Document