Aktuelnosti


15.03.2016.

NA PRAVNOM FAKULTETU U ZENICI POČELA NASTAVA IZ JEAN MONNET PREDMETA "MARKET FREEDOMS AND HUMAN RIGHTS IN THE EU"
 

Dana 08.03.2016. godine po prvi put na nekom Pravnom fakultetu u BiH održana je nastava u okviru predmeta zvanog Jean Monnet Module, iz projekta Erasmus+ Evropske komisije. Predmet je dobio naziv po Jean Monnet-u koji se smatra jednim od idejnih tvoraca Evropske unije. 

Evropska komisija putem Jean Monnet Modula podržava izvođenje nastave iz oblasti evropskih integracija kada se u aplikaciji dokaže da nastavnik i institucija na kvalitetan način istražuju i edukuju iz ove oblasti. Ove kriterije ispunila je aplikacija prof. dr. Zlatana Meškića, profesora Prava Evropske unije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici, koji će u periodu 2015-2018 godine na Pravnom fakultetu u Zenici izvoditi nastavu iz predmeta Jean Monnet Module: "Market Freedoms and Human Rights in the EU”  (Tržišne slobode i ljudska prava u EU).

 
08.03.2016.

NA PRAVNOM FAKULTETU UNIVERZITETA U ZENICI ODBRANJENI PROJEKTI PRIJAVA TEMA DOKTORSKIH DISERTACIJA PO BOLONJSKIM PRINCIPIMA
 

Polaznici doktorskog studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici prvi i za sada jedini su polaznici trogodišnjeg doktorskog studija po Bolonjskim principima na Univerzitetu u Zenici.

Dana 5. marta 2016. godine u prostorijama Multimedijalnog centra Univerziteta u Zenici polaznici doktorskog studija smjer "Građansko pravo" odbranili su svoj projekat prijave teme doktorske disertacije pred tročlanim komisijama sastavljenim od profesora Pravnih fakulteta u Zenici, Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Rijeci, Beogradu i Splitu.

 
07.03.2016.

TRIBINA - BUBREZI ZA ŽIVOT
 

Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH organizuje javnu tribinu u sali Prf 1 Pravnog  fakulteta Univerziteta u Zenici, u srijedu, 16. marta u 15:00 sati.

 

 

 
28.02.2016.

PRAVNI FAKULTET DOMAĆIN PRVOG DEBATNOG TAKMIČENJA SREDNJIH ŠKOLA U ZDK
 

Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u prostorijama Pravnog fakulteta je održano Prvo kantonalno debatno takmičenje. Organizator ovog vrijednog skupa srednjoškolaca je Mreža Vijeća učenika ZDK, potporu skupu dalo je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK, a domaćin je Pravni fakultet UNZE.

 
23.02.2016.

EUROPEAN SUMMER COURSE “WHAT’S UP, EUROPE?”
 

The Europa-Institut in cooperation with the ASKO EUROPA Stiftung and the Europäische Akademie Otzenhausen presents the European Summer Course “What’s up, Europe?” in Otzenhausen, Germany from 16 until 27 August 2016. The European Summer Course is supported by the German Academic Exchange Service (DAAD) and the German Ministry of Foreign Affairs.

 
22.02.2016.

PROF. DR. ZLATAN MEŠKIĆ - GOSTUJUĆE PREDAVANJE
 

Prof.dr. Zlatan Meškić održao je 11. februara 2016 godine javno predavanje na Univerzitetu u Pitsburgu na temu "The Bosnian Constitutional Dilemma - from the Dayton Peace Agreement to EU Membership".

Predavanje je održano u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Pitsburgu, na kojem je prof. dr. Zlatan Meškić boravio kao gostujući nastavnik po pozivu Centra za međunarodnu pravnu edukaciju (Centre for International Legal Education - CILE) na čelu sa prof. Ronaldom Brandom. 

 
20.02.2016.

POZIV ZA RAZMJENU STUDENATA I AKADEMSKOG OSOBLJA U OKVIRU MEVLANA PROGRAMA RAZMJENE
 

Otvoren je poziv za razmjenu studenata i nastavnog osoblja u okviru Mevlana programa mobilnosti. Program je finansiran od strane Vlade Republike Turske a trenutno je otvoren poziv za aplikacije za Trakya Univerzitet u Edirneu, Univerzitet u Ankari, Ondokuz Mayis Univerzitet u Samsunu i Duzce Univerzitet u Duzceu.

Krajnji rok za apliciranje je 26.02.2016. godine. 

 
17.02.2016.

KONKURS ZA STIPENDIJE ZA UČENJE NJEMAČKOG JEZIKA - BAYHOST
 

Bayhost raspisuje konkurs za stipendije za učenje njemačkog jezika na univerzitetima u Bavarskoj. Mogu se prijaviti kandidati iz Bosne i Hercegovine (studenti i doktoranti) koji poznaju njemački jezik najmanje na nivou A2. Rok prijave je 04. april 2016.
Više informacija se može pogledati ovdje!

 
10.02.2016.

LAWYR - OPEN CALL FOR SUBMISSIONS
 

„Lawyr“ poziva studente pravnih fakulteta iz Srednje i Istočne Evrope da do 31. marta 2016. pošalju svoje članke za 11. izdanje istoimenog časopisa na e-mail adresu: editors@lawyr.it.

Ako ste upisani na univerzitet (bez obzira na koji ciklus), možete dostaviti neograničen broj pravnih radova o temi koju odabere, a koju možemo uključiti u naše sekcije s domaćim fokusom, međunarodnim fokusom ili refleksije.

Također je potrebno dostaviti i spisak korištene bibliografije, kontakt podatke, fotografiju i kratak opis vašeg studija.

Radovi treba da imaju od 1350 do 2500 riječi.

Za više informacija pogledati ovdje!

 
07.02.2016.

POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI U OBLASTI ZAPOŠLJAVANJA
 

U srijedu, 3. februara 2016. godine, prof. dr. Dževad Zečić, rektor Univerziteta u Zenici i Senaid Begić, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona, su u prisustvu prof. dr. Enesa Bikića, dekana Pravnog fakulteta i doc. dr. Alaudina Brkića, dekana Ekonomskog fakulteta zaključili Protokol o saradnji sa ciljem razvijanja uzajamne saradnje učešćem u javnim programima zapošljavanja mladih nezaposlenih osoba bez radnog iskustva u Federaciji BiH i Zeničko-dobojskom kantonu.

 

<< Prethodna ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Sljedeća >>

Untitled Document