Aktuelnosti


29.04.2016.

CALL FOR PAPERS: SOUTH EAST EUROPEAN LAW JOURNAL
 

The South East European Law Journal (SEE Law Journal) is a scientific English language journal of the South East European Law School Network (SEELS). The SEE Law Journal publishes high-quality original, double peer-reviewed scientific, review and professional articles focusing on relevant questions of regional, European and international integration of SEE countries, issues of legal reform and approximation with the acquis communitaire, best practices, in legal reform and unification of the legislation in the region of South East Europe and the EU. 

We cordially invite you to submit your contributions for the SEE Law Journal. The SEE Law Journal is open for submission of articles prepared by at least one academic staff member and junior researchers (PhD students) of the members. The authorship is restricted to maximum three co-authors per article.

Dowload the complete call (.pdf)

 
27.04.2016.

DEBATA NA PRAVNOM FAKULTETU U OKVIRU PROJEKTA "MREŽA PODRŠKE SUDU BIH"
 

U okviru projekta “Mreža podrške Sudu BiH", Helsinški odbor za ljudska prava u RS organizovao je debatu na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici 22.aprila 2016.godine.

 
19.04.2016.

FONDACIJA ZA DRUŠTVENO-EKONOMSKI RAZVOJ 787, UZ PODRŠKU EVROPSKOG FONDA ZA BALKAN ORGANIZUJE PODUZETNIČKU AKADEMIJU BUSINESS STARTER
 

Fondacija 787, u okviru svog djelovanja, u periodu od maja do jula 2016. godine održava poduzetničku akademiju Business STARTer za mlade iz cijele Bosne i Hercegovine.

Akademija počinje višednevnim treningom koji se održava od 20. - 25. maja 2016. godine u Sarajevu i za cilj ima promovisanje poduzetničke kulture među mladima i povećanje prilika za osnivanje novih biznisa.

 
18.04.2016.

PREZENTACIJA STIPENDIJA NJEMAČKE SLUŽBE ZA AKADEMSKU RAZMJENU (DAAD)
 

Pozivamo Vas da 26. aprila 2016. godine u 12:00 h prisustvujete prezentaciji stipendija Njemačke službe za akademsku razmjenu (DAAD) koja će se održati na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici u velikoj učionici u prizemlju.

Studenti i nastavnici će na ovaj način dobiti mogućnost da se upoznaju sa svim uslovima i mogućnostima apliciranja za DAAD-stipendije.

 
18.04.2016.

DELEGACIJA PRAVNOG FAKULTETA BORAVILA NA PRAVNOM FAKULTETU U KRAGUJEVCU
 

U sklopu učešća na međunarodnom savjetovanju Pravna sigurnost kao pospješujući faktor za direktne strane investicije, delegacija Pravnog fakulteta na čelu sa dekanom prof. dr sc. Enesom Bikićem boravila je 13. i 14. aprila na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu. 

 
17.04.2016.

DEBATA U SARADNJI SA TUŽILAŠTVOM BiH I SUDOM BiH U OKVIRU PROJEKTA "MREŽA PODRŠKE SUDU BiH"
 

U okviru projekta “Mreža podrške Sudu BiH", Helsinški odbor za ljudska prava u RS organizuje debatu za studente Pravnog fakulteta u saradnji sa Tužilaštvom BiH i Sudom BiH o radu, obavezama i  postignutim rezultatima tih institucija.

Debata će se održati na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici u petak, 22. aprila 2016. godine u terminu od 12:00-14:00 sati u sali Prf 1.

 
11.04.2016.

FEDERALNI PREMIJER POSJETIO PRAVNI I EKONOMSKI FAKULTET
 

U petak, 8. aprila premijer Federacije BiH Fadil Novalić boravio je u posjeti Pravnom i Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici. Premijera su primili rektor Univerziteta u Zenici prof. dr sc. Dževad Zečić i dekan Pravnog fakulteta prof. dr sc. Enes Bikić sa saradnicima.

 
07.04.2016.

PREMIJER FEDERACIJE BiH, GDIN. FADIL NOVALIĆ NA PRAVNOM I EKONOMSKOM FAKULTETU
 

Premijer FBiH gdin. Fadil Novalić održat će predavanje za studente Pravnog i Ekonomskog fakulteta na temu “Reformska ekonomska agenda” u petak, 08. aprila 2016. godine u terminu od 15:30-17:00 sati.

 

 
06.04.2016.

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA POSJETILI SUD BIH
 

U okviru projekta „Mreža podrške Sudu BiH”  u saradnji sa Helsinškim odborom za ljudska prava RS studenti treće godine Pravnog fakulteta su 04. aprila 2016. posjetili Sud BiH.

U okviru posjete Sudu Bosne i Hercegovine studenti su imali priliku razgovarati sa predstavnicima Pravnog odjeljenja i Odjeljenja za podršku svjedocima.  Studenti su, također, imali priliku pogledati snimak sa ročišta održanog pred Odjelom I za ratne zločine.

 
06.04.2016.

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE NA PRVOJ “EXCELLENCE ACADEMY” U BOSNI HERCEGOVINI POD POKROVITELJSTVOM MEĐUNARODNOG OLIMPIJSKOG KOMITETA
 

Excellence Academy uključuje:

  • Učenje i razgovor sa vrhunskim predavačima i uspješnim pojedincima
  • Učenje o pojmu pluralnog društva Bosne i Hercegovine kao svjetske paradigme pluralnosti
  • Saznanja o uticaju sporta na društvo i razvoj identiteta
  • Edukovanje alatima ‘life and skills development’-a za usmjeravanje i korištenje ličnih talenata
  • Iskustvo govora pred publikom, kamerama
  • Team Building aktivnosti - Okrugli sto o potrebnim budućim koracima za širenje pozitivnih promjena kod mladih u BiH društvu (Pitanje odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine)...

 

<< Prethodna ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Sljedeća >>

Untitled Document