Aktuelnosti


STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA U ZENICI NA TAKMIČENJU U BEOGRADU

Na međunarodnom takmičenju sa preko 80 timova iz cijelog svijeta koje se iz međunarodne arbitraže održalo u Beogradu od 31.03.-02.04.2017. po treći put zaredom učestvovali su i studenti Pravnog fakulteta u Zenici. Arnela Maglić, Igor Rimac, Zerina Spahić i Anela Šaran čine Vis moot tim Pravnog fakulteta u Zenici, koji je nakon takmičenja u Mostaru i Sofiji, i u Beogradu predstavio Pravni fakultet u Zenici u najboljem svijetlu. Sva tri takmičenja su pripremna takmičenja za Vis moot takmičenje u Beču koje počinje 07.04.2017. godine. 

Studenti Pravnog fakulteta već u srijedu, 05.04. putuju za Beč kako bi učestvovali na četvrtom pripremnom takmičenju, koje se održava u organizaciji Univerziteta u Pittsburghu. 

Sponzori Vis moot tima Pranog fakulteta u Zenici su Ze-Do Kanton, GIZ (Njemačko društvo sa međunarodnu saradnju), američki CLDP (Commercial Law Development Program) kao i sam Univerzitet u Zenici. 

Trener tima je prof.dr. Zlatan Meškić. 

Rezultati beogradskog takmičenja biće poznati sutra i služe kako bi tim uvidio kako su njegov nastup ocijenili međunarodni arbitri, njih 12, koliko je ocijenivalo rad tima iz Zenice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled Document