Aktuelnosti


"PRAVNI FAKULTET U ZENICI DOMAĆIN MEĐUNARODNE ARBITRAŽNE KONFERENCIJE I VIS PRE-MOOTA"

Pravni fakultet Univerziteta u Zenici i Arbitražni sud pri Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovini organizuju međunarodnu konferenciju iz arbitražnog prava na temu: „Arbitraža u BiH – domaća i komparativna iskustva“, u petak, 15. februara. Konferencija će se održati u prostorijama Pravnog fakulteta u Zenici. Cilj konferencije je promocija domaće arbitraže i Arbitražnog suda pri Vanjsko-trgovinskoj komori BiH, te naučna i stručna rasprava o aktuelnim temama iz oblasti arbitraže. Konferencija se organizuje povodom uspjeha Vis moot tima Pravnog fakulteta u Zenici u 2018. godini, kada je prošao među najbolji 16 timova na  svjetskom Vis moot takmičenju iz arbitražnog prava u Beču.

Na skupu će govoriti  čelni ljudi Vanjskotrgovinske komore BiH, Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, Arbitražnog suda BiH, a predavači će biti i prof.dr. Bungenberg (Europa-Institut, Univerzitet Saarland), dr. Gabriel Simon LL.M (Gabriel Arbitration, Zürich), Nevena Tomič Lučić (Karanović & Partners), doc.dr. Almir Gagula (advokatska kancelarija Gagula, Pravni fakultet Zenica), Indir Osmić (CMS), te Ilma Kasumagić (Wolf Theiss). Široki vremenski prostor za diskusiju omogućava učešće i svima prisutnima.

U subotu 16. februara i nedjelju 17. februara na Pravnom fakultetu biće održano pripremno takmičenje za predstojeće Vis moot natjecanje timova pravnih fakulteta iz cijelog svijeta. U Zenicu dolaze timovi iz Zagreba, Skoplja, Saarlanda, Tuzle, Mostara i Sarajeva, a stručnjaci s konferencije će im arbitrirati na njihovom takmičenju.  

Agenda bos

Agenda eng

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled Document