Aktuelnosti


1918-2018: IZGRADNJA MIRA-LEKCIJE IZ PRVOG SVJETSKOG RATA

Seminar za mlade Bosne i Hercegovine, Francuske i Njemačke

Sarajevo 7.-13. 11. 2018. godine

Inicijativa mladih za ljudska prava Bosne i Hercegovine, Forum ZFD Bosna i Hercegovina, u saradnji sa ambasadama Njemačke i Francuske u Bosni i Hercegovini, uz podršku Ministarstva vanjskih poslova  Njemačke i Mission du Centenaire, organizuju školu za mlade – studente povijesti, političkih ili društvenih znanosti i druge zainteresovane mlade osobe (18-25 godina) iz Bosne i Hercegovine.

U program će biti izabrano ukupno 12 osoba koje će raditi u grupama skupa sa studentima iz Francuske i Njemačke. Sudionici u programu će raditi na stvaranju "bloga" u grupama od četvero (kroz intervjue, video, članke), koji će biti prezentirani zadnjeg dana kao jedan od rezultata programa. Njihove aktivnosti na radionici će ih pratiti profesionalni novinar.

Troškove putovanja, programa, smještaja, hrane i prevoza tokom seminara pokriva organizator.

Mjesto održavanja je Sarajevo, a radni jezik engleski.

 Zainteresovani studenti treba da pošalju svoju prijavu na adresu prijave@yihr.org, skupa sa svojim CV-ijem. Poziv je otvoren do 14. oktobra 2018. Nepotpune ili neblagovremen prijave neće se uzimati u obzir.

Detaljne informacije možete pronaći na: http://yihr.ba/open-call-for-participants-in-the-project-1918-2018-building-peace-lessons-from-world-war-one/;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled Document