Aktuelnosti


STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA UČESTVOVALI NA LJETNOJ ŠKOLI "MLADI I SIGURNOST"

Studenti Pravnog fakulteta u Zenici  Dino Dogan (III godina) i Ajša Luković (II godina) učestovali su na  ljetnjoj školi "Mladi i sigurnost" koja je održana u periodu od 03. do 08. juna tekuće godine na tri lokacije: Banja Luka, Sarajevo i Konjic skupa sa kolegama iz Sarajeva, Tuzle, Bihaća i Mostara. Misija OSCE-a  u Bosni i Hercegovini i Interresorna radna grupa Vijeća ministara Bosne i Hercegovine za praćenje provođenja dokumenta "Sigurnosna politika BiH" organizatori su ove četvrte po redu Ljetnje škole. 

 

Studenti su imali priliku prisustvovati raznovrsnim predavanjima iz ove oblasti i razvijati diskusije sa mnogobrojnim predavačima i predstavnicima javne vlasti. Također, posjetili su i državne agencije poput OSA-e i SIPA-e, zatim Oružane snage Bosne i Hercegovine. Samo otvorenje je upriličeno na Policijskoj akademiji u Banja Luci. 

 

Kao i do sada Pravni fakultet Univerziteta u Zenici nastavlja intenzivnu saradnju sa Misijom OSCE-a u Bosni i Hercegovini i radujemo se daljnjim zajedničkim aktivnostima.

 

Untitled Document