Aktuelnosti


TIM GORGIJA ZAPOČEO S PRIPREMAMA ZA XII REGIONALNO MOOT COURT TAKMIČENJE U SIMULACIJI SUĐENJA PRED EVROPSKIM SUDOM ZA LJUDSKA PRAVA

Danas je Pravni fakultet Univerziteta u Zenici posjetio Milan Bajić ispred organizacije Civil Rigths Defenders, čime su i zvanično započele pripreme tima Gorgija Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici za XII Regionalno Moot Court takmičenje pred Evropskim sudom za ljudska prava koje će se održati u periodu 18-21. maja ove godine u Skoplju čiji je organizator Civil Right Defenders. 

Naime, podsjećamo da je naš tim izborio učešće na ovom takmičenju pobjedom na Futura Moot Court takmičenju održanom u Nišu prošle godine. Prilikom svoje posjete, g. Milan Bajić je održao predavanje našim studentima, koje je prvenstveno imalo za cilj da upozna studente sa samim konceptom takmičenja, a u drugom dijelu studenti su dobili priliku da kroz interaktivnu radionicu i case study pokažu svoje znanje iz oblasti ljudskih prava kao i poznavanje prakse Evropskog suda za ljudska prava. 

Studenti nastavljaju sa pripremama za ovo najprestižnije moot court takmičenje iz oblasti evropskih ljudskih prava,  uz mentorstvo doc.dr. Enisa Omerovića, te uz akademske trenere ass. Lejlu Zilić i ass. Amru Delić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled Document