Aktuelnosti


VISOKA LJETNA ŠKOLA UNIVERZITETA U BEČU - Summer School

Program Summer School kojeg svake godine organizira Visoka ljetna škola Univerziteta u Beču  je pogodan za studente i akademike iz cijelog svijeta. Ovaj međunarodni ljetni program univie: summer school for International and European Studies 2016 se održava u periodu od 16. jula do 13. augusta 2016. godine.

Četverosedmični program nudi kvalitetne tečajeve Europskih studija i tečaj Austrian Arbitration Academy u prijepodnevnim te tečaj njemačkog jezika u poslijepodnevnim satima. Tečajevi Europskih studija se održavaju na engleskom jeziku i bave se političkim, privrednim, pravnim., povijesnim i kulturnim aspektima razvoja Europe i Europske unije. Austrian Arbitration Academy se bavi temom međunarodnog rješavanja sporova putem arbitraže.

Ponuda tečaja Summer School je na osnovu svog međunarodnog i interdisciplinarnog karaktera zanimljiva studentima svih studijskih smjerova; ali posebno onim studentima čiji studij je koncentriran na Europi ili jedan od sljedećih studijskih smjerova: Europske studije, Političke nauke, Pravo (Međunarodno pravo, Europsko pravo), Ekonomija, Povijest, Kulturne studije, Međunarodni odnosi, Interdisciplinarne studije i Njemački jezik.

Dodatne informacije o Visokoj ljetnoj školi i programu Summer School 2016 kao i o stipendijama za ovaj program možete preuzeti sa web-stranice http://shs.univie.ac.at. Eventualna pitanja u vezi s ponuđenim programom se direktnim putem mogu uputiti Visokoj ljetnoj školi.

Rok za prijave je 30. april 2016. godine.

Untitled Document